Ramadan 2024 vad det finns att veta

Ramadan 2024

Ramadan 2024 kommer att starta Måndag 11/3/2024. För året 2024 kommer Doubt Night att äga rum på Söndag 10/3.

Ramadan 2024 kommer att vara 30 dagar enligt astronomiska beräkningar. Det är emellertid på kvällen av tvivel eller så kommer de som är ansvariga för den muslimska tron ​​att fastställa slutdatum för Ramadan och festen för Aid Al-Fitr.

Ramadan börjar inte samma datum varje år, eftersom den islamiska kalendern baseras på måncyklerna, till skillnad från den gregorianska kalendern (i kraft i väst) där antalet dagar per månad är fast. Det är av den anledningen att början av Ramadan varje år går tillbaka från 10 till 11 dagar och Ramadan rör sig mellan årstiderna.

Ramadan datum 2023 och 2024

Du letar efter datumen för nästa ramadan här är de:

från torsdag 23 mars till torsdag 20 april 2023 (slutet av Ramadan 2023)

från måndag 11 mars till måndag 8 april 2024

från lördag 1 mars till lördag 30 april 2025

Så, enligt månkalendern och astronomiska beräkningar, bör nästa ramadan börja torsdagen den 23 mars 2023 och sluta torsdagen den 21 april 2023. Bönetider för din stad (för ramadantider) finns tillgängliga på vår Times sida böner . Dessa datum är de astronomiska datumen. De definitiva datumen är baserade på observationen av månens halvmåne i månaden Ramadan. Som ni har märkt går starten av Ramadan fram med 11 dagar varje år, ett datum som ändras varje år. Detta beror på månen och dess omloppsbana (mer info här), varför längden på månaderna varierar från 29 till 30 dagar

Vad är Ramadan?

Fasta i månaden Ramadan (nionde månaden i hijir-kalendern) är en av de fem pelarna i den muslimska religionen, den är den heligaste månaden på året islam. Muslimer började fasta från Hijirs andra år. Ramadan är fastamånaden när muslimer avstår från att äta , dricka och ha sex från soluppgång. Sol (Chourouk) vid kvällen (Maghreb)

Det var under Ramadan att Koranen avslöjades för profeten Muhammad (fred vare med honom). Muslimer uppmuntras att dela maten med vänner, familj och grannar och att nå ut till de som fastar ensamma, för att dela med sig av sina erfarenheter.

Ramadans Nia

nia ramadan (avsikt eller niat) ska göras varje kväll av Ramadan eller i början av den välsignade månaden. Det är det faktum att man är medveten och vill fasta under hela Ramadan-månaden. Du kan få din niat varje dag, eller bara den första dagen av fastan.

För de flesta rättspraxis är det inte obligatoriskt att uttala niat högt, men vissa föredrar att göra det och använder ofta denna formulering "Nawaitu sauma syahri romadhana kullihi lillahi ta 'ala".

Kom ihåg att avsikt är grunden för varje handling och utan den är varken bön eller fasta giltig.

En pelare som ingen annan

Abu Hurairah rapporterar att profeten (Sala Lahou Alyhi Wa Salem) sa "den Allsmäktige Gud förklarar:" Alla människors handlingar görs för hans egen person, förutom den fasta som är för mig och jag är belöningen. " Imam El Boukhari rapporterar.

Varför snabbt?

Fasta spelar en viktig roll i många större världsreligioner och är en figur i alla Abrahams religioner: judendom, kristendom och islam. I islam rekommenderas också muslimer, som kan, under Ramadan och fasta vid andra tider av året.

Fasta i Ramadan är en av de fem pelarna i Islam. Ett centralt mål att öka Taqwa (närhet till Gud) och skapa en känsla av tacksamhet, självdisciplin och självförbättring på individnivå och samhällsnivå, vilket muslimer uppmuntras att fortsätta hela året.

På individnivå uppmuntrar fasta oss att känna affinitet med de fattiga över hela världen, medan vetenskapliga studier för våra egna kroppar har visat att fasta erbjuder flera hälsofördelar (cellregenerering, ökad immunitet etc.) och former av intermittent fasta har införlivats i flera dieter.

På gemenskapsnivå uppmuntrar familjer och samhällen att dela sina måltider tillsammans genom att bryta fastan (iftar) vid solnedgången, medan välgörenhetsorganisationer i samhället vanligtvis ökar under Ramadan.

Enligt Sahl Ibn Sa'd (må Gud vara nöjd med honom) sa profeten (Guds fred och välsignelser över honom): I himlen finns det en dörr, kallad "Ar-Rayyân" genom vilka fastarna kommer in på uppståndelsedagen, och ingen annan än dem kommer in. Vi kommer att säga: "Var är fastarna?" Och dessa kommer in. Så snart den sista av dem passerar stängs den här dörren och ingen annan kommer in.

Tvivelnatt

Laylet achak på arabiska eller natt av tvivel och natten i slutet av varje månmånad. Observation med blotta ögat är fortfarande en utbredd praxis i flera muslimska länder.

Det är i denna bemärkelse att tvivelnatt i Ramadan hålls varje år på natten till den 29: e dagen i Chaabane. Muslimska forskare samlas för att bekräfta eller förneka synligheten för månskärmen under den välsignade månaden Ramadan. Traditionellt äger detta möte rum vid den stora moskén i Paris.

Imsak och Iftar de bästa metoderna från Ramadan 2024

Imsak är det ögonblick från vilket muslimen inte längre får äta. Det börjar vid gryningen. Profeten sa, "  Ät måltiden före gryningen (Sehour) för det finns välsignelser  " även om du bara dricker ett glas vatten. I Frankrike och enligt var och en av dessa kan Sehour gå från en vanlig latte till en riktig omstart. Rester från gårdagens middag återvinns ofta för Sehour.  

För Ftour (bryta fastan) är det bättre att äta strax efter Maghreb Adhan. Profeten sa, "  Människor kommer inte att sluta vara rättfärdiga så länge de är snabba att bryta sin fasta.  " .

Alla har sina vanor att bryta de unga: ett glas mjölk, dadlar, en hrira eller chorba. EI allmänhet är förrätten en soppa, följt av en betydande maträtt för att avsluta med en ofta mycket söt efterrätt.

Ramadan 2024 långa dagar

År 2024 kommer ungdomars dag att vara på mindre 18 timmar i Frankrike och början av Ramadan 2021 ägde rum den 13 april 2021. För Paris kommer imsak för den första dagen att äga rum kl 05:33 och Iftar kl 20:24. Ramadan kommer att sammanfalla med början av våren med milda temperaturer.

Vem är undantagen från den unga personen?

Små barn, äldre, sjuka, resenärer och kvinnor som ammar eller menstruerar är exempel på dem som är undantagna från fasta. Om undantaget är tillfälligt (gravid kvinna, tillfällig sjukdom) måste muslimen kompensera för dagarna utan att fasta efter Ramadan.

Om omöjligheten är bestående bör muslimen ge pengar (Zakat) för varje ostadig dag eller mata en fattig person för varje obemärkt dag.

Fasta barn?

Mycket unga, barn vill fasta under Ramadan. Barn måste åtföljas av sin förälder för att träna dem i denna praxis, vanligtvis från 10 års ålder. Det är tillrådligt att söka råd från din läkare för att ge dig råd om möjligheten för ditt barns fasta och riskerna för hans hälsa.

Den största risken för ett barn är hypoglykemi (låg blodsockernivå), eftersom den minsta levern ännu inte är mogen och fettreserverna inte är tillräckliga för ett barn. snabbt på 16 timmar och mer.

Om ditt barn har en plötslig låg energinivå   åtföljd av nervositet, skakningar, hunger eller andra symtom; Du bör bryta fasta omedelbart och ge honom socker snarast.

Kom ihåg att fasta är obligatoriskt från puberteten, dvs. 13 år för pojkar (början av det första skägget eller könshåret) och 11 år för flickor. (året då menstruationen började).

Olika datum och tider i Frankrike för Ramadhan 2024

Oavsett om det är start- eller slutdatum för den heliga månaden, är de olika föreningarna inte överens. Under minst fem år är oenigheten mellan CFCM (French Council of Muslim Worship) och Grand Mosque of Paris känd för alla. Ankomsten av en ny rektor, Chems-eddine Hafiz, till den stora moskén i Paris i början av 2020 har inte förändrat situationen.

Effekter på konsumtionen

Konsumtionen av muslimska hushåll under Ramadan ökar avsevärt. Övergången till två startar igen per dag, vilket logiskt sett borde minska konsumtionen av livsmedel med 30%, har ökat den.

Stormarknader utnyttjar denna period för att starta Hallal-kampanjer över hela Frankrike.

Tarawih och Ramadan kvällar

Dagens ungdom och följde på kvällen av bönen Tarawih. Den består av 11 eller 21 Rakaates beroende på land och dess rättspraxis.

Zakat El Fitr sista akt av fastan

Slutet på Ramadan sanktioneras av Zakat Al Fitr. Ett hjälpmedel att ge till de fattigaste för att hjälpa dem att bättre fira Aid Al Fitres högtid.

Ramadan runt om i världen

Copyright Bönstider